KOED nieuws‎ > ‎

Algemene Ledenvergadering 2009 / Excursie

Geplaatst 22 okt. 2009 12:03 door Jan Wind
Op vrijdag 20 november zijn we te gast bij het Gerechtshof te ’s-Hertogenbosch. Ons kringlid mr. J. Gras is werkzaam bij dit Gerechtshof als Advocaat-Generaal. Hij heeft in overleg met het bestuur een interessant programma voor ons samengesteld. Zoals gebruikelijk bij de najaarsexcursie vergaderen de leden ’s ochtends en is er dan een apart programma voor de dames.
De dagindeling is als volgt:
Vanaf 10.30 uur staat de koffie voor ons klaar bij het Gerechtshof.
 
Omstreeks 11.00 uur, na welkom te zijn geheten, vertrekken de dames met taxibusjes voor een rondleiding in het Jheronimus Bosch Art Center. Het Art Center is gevestigd in de oude Jacobskerk en u kunt hier reproducties van de schilderijen, tekeningen en schetsen van Jeroen Bosch bewonderen. Ook kunt u hier op 40 meter hoogte genieten van het uitzicht over de stad.
Terwijl de dames genieten van het bezoek aan het Art Center, vindt de Algemene Ledenvergadering  plaats. Deze vergadering wordt gehouden in een zittingzaal (rechtszaal).
Om 13.00 uur, nadat de dames zijn teruggekeerd van het bezoek aan het Art Center, gaan we genieten van een heerlijke lunch.
Na de lunch volgt een aantal lezingen/presentaties over actuele onderwerpen op justitieel gebied. Er zal worden ingegaan op de organisatie van justitie, cyber/high tech crime, terrorisme- en piraterijbestrijding. Ook zal een zaak worden behandeld die indertijd veel aandacht  in de pers heeft getrokken, de Deventer moordzaak.
Daarna is het tijd voor de borrel die omstreeks 17.30 uur is afgelopen.
Het Gerechtshof, gevestigd in het Paleis van Justitie, en de borrellocatie bevinden zich op enkele minuten loopafstand van het Centraal Station van  ’s-Hertogenbosch. Dus een uitgelezen gelegenheid om per trein te komen.
Als u toch met de auto wilt komen: er zijn 2 parkeergarages in de directe nabijheid van het Paleis van Justitie.
De kosten voor deze dag bedragen € 22,50 per persoon.
Als u deel wilt nemen, dan vraag ik u voor 28 oktober  € 45,- voor u beiden (€ 22,50 als u alleen komt) over te maken op rekeningnummer 135667 ten name van Kring Oud ED-officieren, Sokkerwei 36, 1901 KZ Castricum.
Bij het Gerechtshof zal u worden gevraagd een geldig legitimatiebewijs te tonen. Om het oponthoud daardoor te beperken verzoek ik u, eveneens voor 28 oktober, mij de volgende gegevens van u en uw echtgenote/partner door te geven: naam, voornamen en geboortedatum.
Het maximum aantal deelnemers voor deze excursie is  60. Mocht het aantal aanmeldingen groter zijn dan 60 dan zal het bestuur aangeven wie voor deelname in aanmerking komt. Dit gebeurt op basis van de volgorde van aanmelding (overschrijving van het gevraagde bedrag), waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen elektronische betalingen en schriftelijke betalingen.
Alle deelnemers ontvangen de vergaderdocumenten en het gedetailleerde programma ongeveer  een week voor de ALV.
M.vr.gr.,
Age Stoffelsma
Comments